Draag jij de juiste beha?

20/02/2020 Thomas Verlinden

Maar liefst 80% van de vrouwelijke bevolking draagt een beha die niet aangepast is aan haar lichaam. Dit blijft niet zonder gevolgen: een foute behamaat kan leiden tot rug- en nekpijn, huiduitslag én brandend maagzuur. Een beha die te weinig steun geeft, zorgt eveneens voor te weinig steun, waardoor je een allesbehalve ergonomische houding aanneemt.

Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat er eveneens een verband is tussen darm- en maagproblemen en het dragen van een foute beha. Het middenrif wordt immers extra belast, en de druk die daaruit voortkomt, is verantwoordelijk voor onder andere maagzuur en verteringsproblemen. Denk dus twee keer na vooraleer je jezelf een nieuw exemplaar aanschaft zonder hulp te vragen aan de verkoopster in de lingeriewinkel!

Ook snijdende behabandjes zorgen voor problemen bij vele dames. Te strakke bandjes laten immers rode strepen na, en in sommige gevallen veroorzaken ze ook huiduitslag. Hier stopt het echter niet: ook de bloedsomloop wordt tegengehouden, waardoor spanningshoofdpijn kan opduiken.

Voor ieder figuur, en voor elke boezem is er een beha die naadloos past. Zorg er dus voor dat je voldoende tijd investeert in het vinden van een goede beha. Of nog beter: maak hem zelf! Een beha maken is heus niet zo moeilijk als je denkt, én het is een toffe hobby. Bovendien kan je zelf je eigen ontwerp uitwerken, en heb je dus een customized beha voor weinig geld. Je kan er dan ook zeker van zijn dat de beha perfect ontworpen is voor jouw lichaam, waardoor je heel wat klachten kan vermijden.

Gaat het je een beetje te ver om zelf lingerie te maken, maar wil je wel graag wat meer kennis opdoen over het kiezen van een juiste beha? Schrijf je dan in voor de opleiding 'Lingeriestyling'. Je leert er niet alleen de do’s & don’ts die bij elk figuurtype passen, maar je leert ook wat de vereisten zijn voor degelijk ondergoed, en hoe je kan selecteren uit de eindeloze collecties in de winkel. Bekijk het gratis proefhoofdstuk en start vandaag nog met je opleiding!


cpWouldYouCaps

 • Correct de maten van je klant opmeten
 • Voor elke lichaamsvorm het gepaste lingerieadvies geven
 • Probleemzones aanpakken met behulp van corrigerend ondergoed


Lingeriestylist, aProfession

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

 • Attest
 • courseTypeG2
 • 1 cpLessonsPer 7 cpHoursPerClass
 • 139.00

cContent

 • Hoe neem ik correct de maten van je klant op?
 • Welke modellen bh’s en slips bestaan er?
 • Welke lingerie is het meest geschikt voor een bepaalde lichaamsvorm?
 • Hoe stem ik lingerie af op het kleurtype van mijn klant?
 • Hoe pas ik op een goede manier een bh?
 • Hoe match ik lingerie met de persoonlijkheid van mijn klant?
 • Wat met gelegenheidslingerie?
 • Hoe pas ik corrigerend ondergoed toe op elke figuur?

blogAvailable


relatedBlogs

Bond, James Bond

Romantische Rozen in je haar

NYFW 2019previousLabel

Docent in de kijker: Marc de Wachter

nextLabel

5 tips naar een eerste job!

relatedCourses


Lingeriestylist

Leer maten opnemen en bezorg je klant perfect passende lingerie.

studyCategories


Mode & Styling

Retail & Detailhandel

Kleding Maken & Ontwerpen

blogTags


LingeriestylingLingerieLingerieconsulentLingerie adviesLingeriewinkelStylistOndergoedBhSlipVrouwenlingerieMannenlingerieSportlingerieGroepslessenThuisstudieVolwassenenonderwijsCorrigerend ondergoedCursusOpleidingLerenLessenLesSchool

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0