10 handige tricks voor een perfect ingepakte reiskoffer

16/10/2020 Thomas Verlinden

Een koffer inpakken kan best tricky zijn. Uuuuren heb je achter je strijkplank gestaan, om ervoor te zorgen dat je ook op vakantie piekfijn voor de dag komt. Je hele garderobe wordt uit de kast gehaald, en het is tijd om een strenge selectie te maken. Wanneer je naar je koffer kijkt, zakt de moed je helaas in de schoenen. Outfits die qua kleur bij elkaar passen? Nope. De juiste mix en match om trendy voor de dag te komen? Nope. Kreuken in dat vers gestreken broekje omdat je het met alle macht nog in je koffer wilde krijgen? Oh jawel. Wanneer je je onderbroeken nog in je schoenen wil proppen wegens plaatsgebrek, is het echt tijd om de hulp in te roepen van mode-docente Ilse Van der Schraelen. Lees haar tips er op na, en vertrek met een ordelijke koffer waarin alle spullen bij elkaar passen. Stress relief verzekerd!

1. Zorg dat alles gewassen en gestreken is vooraleer je met inpakken start. Geen stinkende toestanden in je koffer toegelaten!
2. Tijdens een vakantie mag je de fellere kleuren uit je palet dragen. Door de zonnige omgeving, je gebruinde huid en de relaxte sfeer ben je nu ook mooi met de meer heldere kleuren! Pak deze dus zeker mee in. Leg de inhoud van je valies eerst op je bed en overschouw of er harmonie is in de kleuren. Zo combineert alles gemakkelijk met elkaar.
3. Stem de stuks in je valies op elkaar af qua stijl. Zo krijg je meer combinatiemogelijkheden. Ga voor enkele basisstuks zoals een jeans, een witte broek, een vest in een neutrale kleur en combineer hierbij modieuze T-shirts en accessoires. Zo kom je met enkele basis stuks al gauw aan verschillende outfits.
4. Wees niet zuinig met accessoires. Door van accessoires te veranderen zie je er telkens helemaal anders uit. Ze nemen bovendien weinig plaats in je valies in. Kies ook voor een handtas in een lichte kleur als je naar een zonnig oord vertrekt.
5. Jouw meest comfortabele broek is ideaal om te dragen tijdens een lange vlucht.
6. Neem liever verschillende dunne pulls of t-shirts mee dan 1 dikke pull. Zo heb je telkens weer een andere combinatie.
7. Kies een beperkt aantal schoenen die overal bij gaan. Zo bespaar je plaats. Zorg voor schoenen voor elke activiteit zodat je geen bergwandeling hoeft te maken met je pumps.
8. Kies voor huidskleurige lingerie. Dit staat leuk bij al je kleding.
9. Sorteer je kleding, lingerie, accessoires,… in groepen. Zo krijg je een ordelijke valies.
10. Stop waardevolle zaken zoals een camera in je handbagage. Stop enkele onmisbare spullen in je handbagage voor het geval je valies niet of te laat toekomt.
 
Ilse Van der Schraelen
 

Iedereen die een mode-opleiding bij ons volgt, heeft ongetwijfeld al kennis gemaakt met Ilse Van der Schraelen. Als mode-expert staat zij aan het roer van talloze opleidingen bij het CVA, zoals Patroonontwerp en Modeontwerper. Zij doceert ook verschillende managementopleidingen, zoals bijvoorbeeld Shopmanager en Accountmanager. Daarnaast is zij, samen met echtgenoot Bart, zaakvoerder van Daphne Fashion, de broekenspecialist in de omgeving van Antwerpen. Je kan haar eveneens boeken als kleur-, stijl- en imagoconsulent. Door haar commerciële opleiding en beroepservaring liggen deze vakgebieden haar nauw aan het hart. Verkopen en advies geven voor een succesvol professioneel leven is wat haar echt boeit.

Ilse is reeds jaren aan het CVA verbonden, en maakte zo de evolutie van de school mee tot wat ze nu is: een opleidingsinstituut met duizenden gemotiveerde studenten. Wat Ilse opvalt, is dat de studenten van afstandsonderwijs vaak ‘the extra mile’ gaan, en zich voor de volle 100 % inzetten. Ze zijn super gedreven en bereid om extra inspanningen te doen. In combinatie met de moderne communicatiemiddelen van de school, zoals bijvoorbeeld het studentenplatform, is het voor Ilse aangenaam lesgeven. Ilse grijpt elke mogelijkheid om haar studenten intensief te begeleiden. Daarbovenop worden er ook extra oefeningen voorzien, die Ilse bekijkt, corrigeert en bijstuurt. Zo verloopt het studeren op afstand even eenvoudig en vlot als bij een groepscursus.

De belangrijkste drijfveer voor Ilse om les te geven, is om mensen te laten groeien in hun vakgebied. Door je bij te scholen, nemen je kansen op de arbeidsmarkt namelijk aanzienlijk toe. Ilse beschouwt blijven studeren dan ook als een levenslange opdracht. Afstandsonderwijs is hiervoor een aangewezen tool, volgens een formule waarbij studenten zich zelf het meest comfortabel bij voelen. Via persoonlijk advies en een intense begeleiding van Ilse word je stap voor stap begeleid in het leerproces. Zij stimuleert cursisten om zelfstandig te werken, de leerstof te analyseren en ze praktisch toe te passen. En dat is nu exact wat werkgevers zoeken. Het is ook die eigenschap die je nodig hebt om als ondernemer je eigen zaak uit te bouwen. Door te studeren via afstandsonderwijs worden deze capaciteiten nog verder aangescherpt. Zo bouw je zonder twijfel aan je toekomst.

Wil jij je graag bijscholen, en ben je op zoek naar een intensieve begeleiding op maat? Dan kan je zeker terecht bij Ilse Van der Schraelen. Zij doceert verschillende cursussen bij het CVA. Een greep uit het aanbod:

Modeopleidingen

Managementopleidingen

Kleding maken en ontwerpen


cpSkillsAndSkills

 • Je bepaalt het kleurtype van je klant met behulp van kleurdoeken.
 • Je creëert optische illusies in het silhoutte door met kleur te spelen.
 • Je geeft klanten een volledige make-over en laat hen keer op keer stralen.


Kleurenconsulent Basis, aProfession

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeH
 • 3-6 months
 • 249.00

cContent

 • Je toekomstmogelijkheden als kleurenconsulent
 • Starten als zelfstandig kleurenconsulent
 • Commercieel succes bereiken
 • Leren werken met licht en kleur
 • Primaire en secundaire kleuren
 • De drie dimensies van een kleur
 • De kleuren volgens de vier seizoenen
 • Principes van de kleurwerking
 • Huid, ogen en haar
 • Psychologische effecten van kleuren

blogAvailable


relatedBlogs

Internationale Dag van het Onderwijs

Carrièrebepalende skills zorgen voor een rooskleurige toekomst

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrièrepreviousLabel

Hoe word jij de beste versie van jezelf..

nextLabel

Word jij de nieuwe Instagram influencer?

relatedCourses


Kleurenconsulent Basis

In de opleiding kleurenconsulent ontdek je hoe je deskundig kleur- en stijladvies geeft.

courseMaterial


Harmony Kleuren Standaard

277.50

buyMaterial

Harmony Kleuren Uitgebreid

662.50

buyMaterial

Harmony Kleuren Professioneel

941.00

buyMaterial

Harmony Kleur en Stijl Dames Standaard

738.00

buyMaterial

Harmony Kleur en Stijl Dames Professioneel

1311.50

buyMaterial

studyCategories


Mode & Styling

Retail & Detailhandel

blogTags


KleurenconsulentKleuranalyseKleuranalistKleurtypesSeizoenKleurencombinatiesPersonal shopperKleurenadviesKleurenleerKleurdoekenSeizoensdoekenThuisstudieVolwassenenonderwijs

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0