cpHomeBreadcrumb / /Digitale Fotografie Allround

Digitale Fotografie Allround

 • Diploma
 • cpGroupCourseType
 • 31 cpLessons cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • Centrum voor Avondonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
1475.00

Fotograaf, cpProfessionWithFuture

Een fototoestel kopen is één ding. Weten waar alle knopjes voor dienen is nog iets anders. En hoe zorg je ervoor dat jouw beelden meer dan duizend woorden spreken? In de opleiding Digitale Fotografie (Allround) ontdek je alle tips en tricks die jouw foto’s naar een hoger niveau tillen.

Van de invloed van diafragma, compositie en belichting tot uiteenlopende disciplines als landschaps- en portretfotografie: je ontdekt het allemaal in deze praktijkgericht opleiding. Onder leiding van een vakspecialist die je alle geheimen van de fotografie verklapt, leer je alles van shoots in de fotostudio tot het bewerken van je foto's. En dat in een professionele fotostudio!

Kortom, dit is dé cursus voor iedereen die zich professioneel wil (bij)scholen.

cpWouldYou
 • jouw smartphonecamera inruilen voor een professioneel toestel
 • alle functies en tools van je nieuwe camera leren kennen
 • alles leren over digitale fotografie: van foto´s nemen tot foto´s bewerken
 • altijd de mooiste, leukste en meest inspirerende foto´s nemen
 • een positieve carrièreswitch maken door te starten als professioneel Fotograaf
Digitale Fotografie Allround
 • Diploma
 • cpGroupCourseType
 • 31 cpLessons cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • cpEducationTypeProfessional
 • 1475.00
cpProgram Digitale Fotografie Allround
Digitale Fotografie Basis
6 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Digitale Fotografie Basis

Ben je gek op fotograferen en wil je jouw foto’s graag een professionele touch geven? Of heb je net een nieuwe fotocamera gekocht en wil je graag alles uit je toestel halen? Dan is de basiscursus Digitale Fotografie exact waar jij naar op zoek bent!

Tijdens deze boeiende lessenreeks leer je op een praktijkgerichte manier prachtige foto’s maken. Dankzij de goede raad van een doorwinterd fotograaf en de uitdagende oefeningen zet je snel grote stappen vooruit. Je maakt kennis met verschillende creatieve fototechnieken en legt zo prachtige composities vast op beeld! Je leert tijdens de lessen bovendien veel bij door de foto's van je medestudenten te bespreken. Schrijf je nu in en laat jouw beelden binnenkort meer dan duizend woorden spreken!

Zin om jezelf meteen om te scholen tot allround expert? Kies dan voor de uitgebreide opleiding Digitale Fotografie (Allround).

cpShowMoreButton
Lightroom
5 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Lightroom

Voor zowat elke fotograaf is Adobe Lightroom een must. Het is dan ook een programma met ontzettend veel mogelijkheden. Je kan de software het best omschrijven als een fotodatabank, gecombineerd met een bewerkingsprogramma. Met Lightroom bewerk je je foto´s digitaal en sla je ze gestructureerd op in een databank. En dat zonder het minste kwaliteitsverlies!

Het handige hieraan is dat je meteen categorieën en tags aanbrengt in een wirwar van duizenden foto´s. Je brengt broodnodige structuur aan in je werk. Je bewaart je foto´s overzichtelijk per thema. Je vindt ze achteraf dus snel terug. Een echte noodzaak voor iedere fotograaf die het leven, als echte professional, door een fotolens bekijkt.

cpShowMoreButton
Studio- en Productfotografie
5 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Studio- en Productfotografie

Is fotograferen in een professionele fotostudio jouw droom? Dan is de praktijkgerichte opleiding Studiofotografie geknipt voor jou. Werken in een studio is een hele ervaring. Je bepaalt volledig zelf het licht. Je richt de ruimte in zoals je zelf wil.

Met deze opleiding leer je op een boeiende manier omgaan met verschillende lichtbronnen en hulpmiddelen. Dit alles in een volledig uitgeruste fotostudio. Je merkt al gauw dat elke lichtbron een andere impact heeft op jouw eindresultaat.

Wil je starten als studiofotograaf in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor deze unieke cursus! Zo weet jij binnenkort alles over fotograferen in een studio en zorg je al gauw voor prachtig plaatjes.

cpShowMoreButton
Portretfotografie
5 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Portretfotografie

Kan je al aardig overweg met je spiegelreflexcamera en wil je je verder specialiseren in portretten? Maak dan je plaatje compleet met deze professionele opleiding Portretfotografie.

Je leert stapsgewijs hoe je met de juiste lichtinval, compositie en feeling een innemend beeld creëert. Jouw bekwame vakdocent toont dit aan met verschillende voorbeelden van vroeger en nu. En dat in een professionele fotostudio. Naast de technische kant is het natuurlijk ook belangrijk te weten hoe je je model aanstuurt. Een goede band met de persoon die je vastlegt is dan ook essentieel.

Met deze opleiding combineer je je technische en sociale skills. Een mix die van de cursus Portretfotografie een échte aanrader maakt! Wees er snel bij want de plaatsen zijn snel volzet.

cpShowMoreButton
Reportagefotografie
5 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Reportagefotografie

Je bent al vertrouwd met de verschillende fotografietechnieken? Maar nu wil je leren om pakkende verhalen te vertellen aan de hand van een sprekende fotoreeks? Dan is deze praktijkgerichte opleiding Reportagefotografie jouw op het lijf geschreven!

Welk onderwerp je ook kiest, het is nooit eenvoudig om samenhangende foto’s te maken en deze te bundelen tot een mooi geheel. Dankzij jouw ervaren docent krijg je alle vaardigheden onder de knie om prachtige fotoreportages uit te werken!

Je leert een logische samenhang creëren en zorgt voor een originele rode draad in je reportage. Daarnaast leer je ook je eigen portfolio samenstellen. Zo krijg je een indrukwekkende verzameling van jouw eigen werk om te presenteren aan toekomstige klanten.

cpShowMoreButton
Landschaps- en Architectuurfotografie
5 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Landschaps- en Architectuurfotografie

Ben je professioneel of amateurfotograaf en is het je ambitie om architecturale hoogstandjes creatief en met oog voor detail op de gevoelige plaat vast te leggen? Verken dan onder begeleiding van een deskundig fotograaf de natuur en de urban scene door de lens van je eigen camera!

Laat je meeslepen door een expert in het vak en versnel de ontwikkeling van je eigen vaardigheden.

Met de juiste instellingen en technieken, kennis van diafragma, composities en belichting ga je op pad met je docent om tijdens de les de stad vanuit een ander gezichtspunt te ontdekken. Je wordt persoonlijk geadviseerd om een unieke stijl aan je foto’s toe te kennen en je talent écht te ontplooien. Maak hierna zelf indruk met je exposities!

cpShowMoreButton
Digitale Fotografie (Allround) avondschool
cpSkillsAndSkills
 • Haarscherp of eerder een beperkte scherptediepte? Jij stelt de camera in voor het beste resultaat!
 • Lightroom van binnen en van buiten kennen, zowel voor opslag als voor fotobewerking
 • Van daglicht en kunstlicht in de studio tot op locatie: jij kan met elke lichtbron overweg
 • Onderwerp en omgeving perfect op elkaar afstemmen om de gewenste sfeer te creëren
 • Jouw auteursrechten als fotograaf beschermen en een succesvolle zaak uitbouwen
Volwassenenonderwijs Digitale Fotografie (Allround)
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig Fotograaf in hoofd- of in bijberoep
 • Huisotograaf bij een magazine, een eventbureau of een krant
 • Medewerker in een fotostudio
 • Specialist in huwelijks-, event- of concertfotografie

cpStartingDatesGroupCourse Digitale Fotografie Allround

startdataEmpty

cpTeachers Digitale Fotografie Allround

cpPracticalInfo

De opleiding Digitale Fotografie Allround bestaat uit meerdere modules van in totaal 31 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de verschillende modules leer je eerst de basis van digitale fotografie om je daarna te concentreren op Lightroom en het werk in de studio. Tenslotte bekijk je specifieke disciplines zoals portret-, reportage- en landschapsfotografie. In het overzicht met de startdata van de opleiding Digitale Fotografie Allround vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 1475.00 euro. Voor dit bedrag krijg je per module een rijk geïllustreerde cursus. Je hebt gratis toegang tot speciaal ingerichte lokalen. Je ontvangt ook professionele begeleiding van docenten die met beide voeten in de praktijk staan. Bovendien krijg je ook toegang tot het online studentenplatform voor extra oefeningen en begeleiding. Tenslotte geniet je van de mogelijkheid om op het einde van elke module gratis examen af te leggen.

Digitale Fotografie Allround
 • Diploma
 • cpGroupCourseType
 • 31 cpLessons cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • 1475.00

cpStartNewCarreer Digitale Fotografie Allround. cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Avondonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Digitale Fotografie Allround

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Charlotte P.
Charlotte P.

We hadden een heel toffe docent. De hele groep was dan ook enthousiast over de opleiding. Ik kan het iedereen aanraden. Samen met mijn vriendin ga ik zeker nog een uitbreidingscursus volgen bij De Schoonheidsschool.

Hanne M.
Hanne M.

Tijdens de lessen zijn we vaak naar buiten gegaan om daar foto’s te gaan trekken. Fotografie is natuurllijk iets wat je moet leren door te doen. En daar wordt dan ook veel aandacht aan besteed in de groepslessen.

Lars J.
Lars J.

De lessenreeks die ik gevolgd heb, was in een kleine groep. Zo had ik met alle medecursisten een goed contact en hebben we veel van mekaar geleerd. Zeker een aanrader.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0